Du er her: NyhederForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Stigende censur af internettet.
16/03-2007, 18:07

En gruppe forskere har studereret tendenserne på nettet, og advarer om, at internetcensur griber om sig.

OpenNet-initiativet, der blandt andet tæller forskere fra Harvard, Cambridge, Oxford og Torontos universiteter, har undersøgt 40 lande på nettet for brug af censur.

Helt i censurtoppen figurerer lande som Kina, Iran, Saudi-arabien, Tunesien, Burma og Uzbekistan.

Men forskerne opfattede den hastige udbredelse af netcensur som den mest kritiske udvikling. For eksempel lærer andre lande af Kina, som er et af de mest erfarne, hvad angår censur af nettet. Zimbabwe bruger for eksempel den samme teknologi som Kina.

En af de mest anvendte teknikker til at censurere er det avancerede »keyword-logging,« hvor brugen af bestemte ord fører til blokering af et site.

En anden trend forskerne påviser, er lande der blokerer en hel applikation. Som eksempel nævner de Pakistan, som blokerer for Googles blog-service.

Her i danmark er censuren også så småt på vej. F.eks. er den russiske side www.allofmp3.com blevet blokkeret, og der vil uden tvivl komme flere.

Hvis man ikke ønsker at blive underlagt denne censur kan man vælge at surfe på internettet via en proxyserver som også tillader en at være fuldstændig annonym i sin færden på nettet. En god samling af proxyservere kan findes på www.bestproxysites.com.


Kilde: http://comon.dk/index.php/news/show/id=30401


Læs flere nyheder

Kommentarer:
Der er ikke nogen der har skrevet kommentarer endnu.Tilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2020 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt