Du er her: NyhederForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Bilka sælger film via download.
05/09-2007, 12:53

Bilka har i dag tilføjet film til sin net-butik.

Det betyder, at kunder kan hente film direkte til computeren eller mediecentret fra Bilkas hjemmeside. En premierefilm koster cirka 120 kroner. De billigste koster 60 kroner.

Bilka har for vane kun at føre de mest populære titler i sine varehuse, men det nye udbud på hjemmesiden skal bruges til at udvide sortimentet, så man også kan hente film uden for top 20. I første omgang kan man hente cirka 150 titler. Næste skridt bliver at udvide sortimentet til cirka 1000 titler inden årets udgang.

Dansk Supermarked er klar over, at filmselskabernes krav om kopibeskyttelse af downloads forhindrer, at oplevelsen med at hente og bruge filmene i øjeblikket ikke er optimal.

For eksempel er det ikke muligt at brænde sine downloadede film til en dvd.

»Men vi forventer, at kunderne har et stærkt ønske om denne mulighed, hvilket formentlig vil tvinge teknikken frem på markedet hurtigt. Bilka vil på forhånd love, at vi vil understøtte alle de tekniske muligheder, der kan sikre forbrugerne adgang til også at overføre de købte film til DVD,« siger produktchef Henrik Pii Olesen, Dansk Supermarked.

Filmene leveres i Windows Media-format. Efter krav fra rettighedshaverne er de selvfølgelig udstyret med DRM, der sætter begrænsninger på brugen. For eksempel kan filmene kun deles med fire enheder i husstanden.

Direktør Jesper Bang-Olsen fra firmaet Basepoint Media, der har leveret løsningen til Dansk Supermarked, fortæller, at man håber på at kunne tilbyde flere formater i fremtiden. Det bliver dog tidligst næste år.

At filmene leveres i Microsofts DRM-format udelukker i første omgang Mac-brugere. Men med en virtuel pc på en Intel-baseret Mac kan det i teorien lade sig gøre at afvikle filmene, oplyser Basepoint Media.


Kilde: http://comon.dk/index.php/news/show/id=32529


Læs flere nyheder

Kommentarer:
Der er ikke nogen der har skrevet kommentarer endnu.Tilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2020 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt