Du er her: NyhederForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Farligt sikkerhedshul på 800 millioner computere.
24/10-2007, 18:21

Adobe har netop udsendt en opdatering der lukker et kritisk sikkerhedshul i firmaets pdf-læseprogrammer. Og den kommer i sidste øjeblik, for de første manipulerede pdf-dokumenter er allerede sendt i omløb på nettet.

Det burde ikke være muligt at få computeren inficeret med virus blot fordi du åbner et pdf-dokument. Men det er netop, hvad der kan ske, hvis du åbner en af de manipulerede pdf-filer der udnytter et nyopdaget sikkerhedshul i Adobe Reader og Acrobat.

Hullet blev opdaget i starten af måneden og Adobe har nu frigivet en opdatering, der skal fjerne sårbarheden. Det anbefales at alle brugere af Adobe Reader og Acrobat henter den nye version 8.1.1, hvor fejlen er rettet.

Sikkerhedsfirmaet Virus112 har fulgt pdf-sagen og fortæller at de første pdf-filer som udnytter sårbarheden er dukket op på nettet. De har navne som »BILL.pdf«, »YOUR_BILL.pdf«, »STATEMET.pdf« og »INVOICE.pdf«.

»Helt specifikt forsøger koden at starte en kommando-prompt, hvor den ved hjælp af kommandoen 'netsh' først forsøger at deaktivere Windows' indbyggede firewall. Herefter forsøges der at hente en fil navngivet 'ldr.exe' ved hjælp af FTP – som sluttelig forsøges afviklet. Hvis hele proceduren lykkedes, har man en trojan-dropper installeret. Dens funktion er at 'droppe' andre malware filer på den ramte computer,« fortæller Tonny Bjørn fra Virus112. Han mener at det er sandsynligt, at de manipulerede pdf-dokumenter er rettet mod hjemmebrugere og forsøger at indlemme den ramte maskine i et bot-netværk, hvor den så kan misbruges til at sende spam eller andre lyssky aktiviteter.


Sikkerhedsopdateringen til Adobe Reader kan hentes her.
Sikkerhedsopdateringen til Adobe Acrobat kan hentes her.


Kilde: http://comon.dk/index.php/news/show/id=33275


Læs flere nyheder

Kommentarer:
Der er ikke nogen der har skrevet kommentarer endnu.Tilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2020 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt